Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، برخلاف نظام مالیاتی مرسوم دنیا، در ایران به طور معمول اغنیا از قشرهای مختلف جامعه همچون پزشکان، وکلا، طلافروشان، آهن فروشان و ... به راحتی از بار پرداخت مالیات شانه خالی کرده و با بهانه های مختلف، از تمکین به قانون فرار می کنند و این درحالی است که قشر کم درآمد جامعه همچون کارمندان، پیش از دریافت حقوق، مالیات خود را به دولت می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین با توجه به الزام قانون بودجه ۹۸ و نیاز مبرم کشور به تنوع درآمدی، پزشکان به عنوان گروه اول ملزم به نصب کارتخوان از طریق ثبت نام در سامانه امور مالیاتی شدند تا از این طریق مالیات حقه را بپردازند؛ با این حال تنها ۴۰ درصد از صاحبان حرف پزشکی اقدام به ثبت نام کردند و ۶۰ درصد مابقی  بی توجه به اجرای قانون، از کنار آن عبور کردند. 

این در حالی است که طبق بررسی های مرکز پژوهش های مجلس، پزشکان باید سالانه رقمی در حدود ۶.۵ تا ۷ هزار میلیارد تومان مالیات بپردازند که البته این عدد کف مالیات دریافتی از این قشر مرفه محسوب می شود، اما اگر همین رقم هم محقق شود کمک خوبی به دولت در تامین منابع درآمدی خواهد کرد.

شائبه عدم پرداخت مالیات از سوی پزشکان پررنگ تر از قبل

علی رستم پور مدیر کل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برون سپاری سازمان امور مالیاتی کشور در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه انتظار داشتیم که جامعه فرهیخته پزشکی تمکین به قانون‌شان بیشتر از این چیزی باشد که تاکنون رخ داده است، اظهار داشت: اگر چه جامعه پزشکی دلایل خاص خود را دارد و اعلام می کند که در این ماجرا در حقشان تبعیض شده و پزشکان مورد هجمه رسانه‌ای قرار گرفتند اما سال گذشته اتفاقاتی افتاد که موجب شد پزشکان در مظان فرار مالیاتی قرار بگیرند و به همین دلیل مجلس تصمیم گرفت که درآمدهای این صنف را با استفاده از دستگاه‌های کارت خوان شفاف کند.

وی افزود: به هر حال آنچه که در حال حاضر مشاهده می شود مقاومت ۶۰ درصد پزشکان در برابر اجرای قانون است، این موضوع شائبه اینکه آنها مالیات پرداخت نمی‌کنند را پر رنگ کرده است.

رستم پور با تاکید بر اینکه سیستم ثبت کارتخوان همچنان باز است، ادامه داد: سازمان امور مالیاتی مجری قانون است و قانون می‌گوید آن‌هایی که صندوق فروش را نصب نکنند ۲ درصد درآمدشان به عنوان جریمه اخذ خواهد شد.

وی گفت: افرادی که در نصب کارتخوان به قانون عمل کرده اند، قانون برای این امر مشوق‌های مالیاتی را وضع کرده است که به موجب این قانون این افراد به مدت ۲ سال، سالیانه ۱۰ درصد از مالیات معاف خواهند شد.

مقاومت پزشکان برای نصب کارتخوان که طی ماههای گذشته همراه با صدور اطلاعیه هایی با لحن تند و تیز و گاهی تاختن به منتقدان و رسانه ها بود، این روزها وارد فاز تازه ای شده و خبر رسیده است که جامعه پزشکی قصد دارد برای اخذ معافیت مالیاتی برای کارانه خود ، مصوبه ای از شورای هماهنگی سران قوا بگیرد و مهر تایید سران قوا را پای فرار مالیاتی خود بزند.  

کد خبر 4771172 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: مالیات فرار مالیاتی مالیات پزشکان سران سه قوه معافیت مالیاتی قیمت بنزین بانک مرکزی ایران قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن زلزله بورس بنزین تورم قیمت یورو وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قیمت نفت کارت سوخت عبدالناصر همتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

در فروردین ماه حدود ۴۴۰ میلیارد تومان منابع برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان فراهم شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در فروردین ماه امسال از محل یک درصد افزایش مالیات ارزش افزوده از 9 درصد به 10 درصد حدود 440 میلیارد تومان درامد مالیاتی جدید ایجاد شده است.

این تغییرات بر اساس حکم مندرج در بند ر تبصره 6 قانون بودجه 1403 اعمال شده است.

این درامد طبق حکم قانون بودجه صرف متناسب سازی حقوق بازنشستگان خواهد شد. این  برای نخستین بار است که از سازوکار مالیات ارزش افزوده برای پوشش  افزایش هزینه های  مرتبط با حقوق بازشستگان استفاده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • کشف فرار مالیاتی میلیاردی در زاهدان